ΑΝΑΛΥΣΗ
Κολομβία Χέρσον Μπερναλντ. Αισθητικό προφίλ: Γλυκό, φρουτώδες, λεπτό. Άρωμα κίτρινων φρούτων και καραμέλας.
Βαθμολογία SCA: 86,25
Η ΕΣΠΕΡΑΝΤΣΑ
Αυτός ο καφές προέρχεται από τη φυτεία La Esperanza του Herson Bernal. Για να ξεκινήσει την καλλιέργεια, ο Χέρσον εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κηπουρική, στην καλλιέργεια λαχανικών, μανιταριών και φρούτων. Όλες οι εξοικονομήσεις επενδύθηκαν για να ξεκινήσει την καλλιέργεια του καφέ του. Σήμερα το αγρόκτημά του έχει μέγεθος 4,5 εκτάρια, εκ των οποίων 3,8 είναι φυτείες καφέ.
Ο Χέρσον φροντίζει επίσης το ψήσιμο. Μετά τη συγκομιδή, τα μούρα του καφέ (με τον πολτό να παραμένει στο φασόλι) τοποθετούνται σε μια λεκάνη νερού για την επίλυση των ελαττωμάτων. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε σακούλες για ζύμωση για 18 ώρες. Μόνο τότε ο πολτός αφαιρείται και ζυμώνεται περαιτέρω για 50 ώρες. Ο καφές πλένεται ξανά και αφήνεται να στεγνώσει για 16 ημέρες, έως ότου φτάσει στη σωστή υγρασία κατάλληλο για το ψήσιμο του καφέ.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.